Monday, March 21, 2011

My brothers and sisters! ( not by blood duh)

"ALONG"

Haha, sebenarnya aku tak panggil pun dia along. Kitorang rock, "aku kau". Seyh, cam kurang ajar pula bunyinya, but i think guna "aku kau" lagi best bha, cam rapat, cam kamceng, cam entah, macam2 la. Haha. While using "saya awak" tu pula lebih sopan dan bertatasusila, well~ aku.... not really the fan of "saya awak".
Aku gelar dia "along" coz dia bro yg paling tua (padahal 19) and sebab dia ne, macam Along dlm 5tahun 5bulan dalam novel tu, bole la lebih kurang. But, i'm not Joanna la. haha~ 
Well, even dah kenal since aku Form 4, I still got a long way to know him << ayat dia.
Gambar? haha, malas la nak letak, privacy sikit, kunun. Padahal wat entri sal dorang pulak. ^_^

C ABANG

C Abang ne kalau kamu pernah baca entri dulu2, bolehla kamu teka siapa orangnya. Hoho, c abang ne lain sikit coz dia ne mang banyak sister, sangat banyak ya. Budak baik, lucu2 lagi, plus cute, jadi ramai la orang suka dia. Memang likeable orangnya, sweet and kinda childish sometimes. 

BRO ZUL

He is really a wonderful person! Like, entah. His advices and point of view really helps me a lot. And, masa awal2 kenal sama dia ne, aku kena bukak Dictionary weyh, haha, he is damn good in English jhow. Kalau aku malas direct ja tanya dia minta answers. Hehe. Aku rasa first term yg aku tanya sama dia is "platonic relationship". Aku rasa la. Kamu tau apa tu "platonic relationship?" Hehe, macam plat Bumi pula bunyi nya kan~. Sekali ja dia explain but aku ingat sampai sekarang maksudnya. 
( But along selalu cakap aku lampi , haha, memang pun)

ESHAM

Ne adik pula. Dia SPM 2011 candidate in SMSLD  tahun ne. I wish him all the best in SPM. He is sooo cute. Kah3x, cheesy pulak aku rasa. =P paduli la. Ya, dia amng cute and some even say he is handsome. Aku, tgk dia ne ada la iras2 Dafi AF tu. Boleh2 la. Oh ya, and kami bhubung thru surat, coz aku lagi suka bersurat dari berjumpa. Cam apa je aku kan~. haha

KAK ELLA 

She is super duper great in Addmath! And that is the number one reason why i am so fond and admired of her. Seriously, aku kagum la ma orang yg otak2 MATH ne. Sebab aku mang KUREEENNNG la bab nombor2 ne, i prefer reading, memorizing and writing rather than calculating . Kak Ella ne la antara wanita muslimah yg aku respect sangat. She really is one in a million. Never meet anyone like her. Hubungan kami based on Letter, coz dua2 malu mo cerita2 depan2. Haha, pelikkan, but mang gtu. Semua surat2 Kak Ella masih lagi aku simpan. 

EENA COCO

Sister yang paaaaliinnnng COMEL!~ Dari dia Form 1 lagi dia jadi adik angkatku. Kami satu unit masa tu, ST JOHN. Ceria riang ja budak ne, aku pun senang ma dia. But kitorang start rapat masa aku FORM 3 la, hehe. 
Dia ne mang cool and selambe. SPM 2011 candidate gak in SAINSKU. Banyak juga benda gila2 kami pernah wat sama2. All her letters and gift pun semua aku simpan ^_^ Miss U eena!

Hoho, punya la malas mo letak gambar. Entah napa tiba2 aku rinnndddduuu ma dorang. Rindu berabis.
Huahuahua. Knowing them makes me feel like i have a real brother and sister, even we are not blood related at all. Hehe

3 comments:

Arpiiz said...

huih, ramai gak ni..^^

Ace3103 said...

jangan lost contact ngan dorang la yea?? :DD

Deekay Miaow said...

Arpiiz: da xda adek bradek real..hehe

grace: God Willing grace.. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...