Thursday, February 4, 2016

BUSINESS SCHOOL CLUB : BSC TU APA?

Business School Club (BSC)? Apa itu BSC? Pernah dengar nama nama antarabangsa seperti Anthony Robbins, Zig Ziglar, dan Brian Tracy? Bagi Malaysia pula yang aktif dalam industri pembangunan potensi manusia seperti Datuk Dr. Fadzillah Kamsah, Dr. Azizan Osman, dan ramai lagi? Dan bagi negara jiran nama yang tersohor di sana ialah Mario Teguh.TONY ROBBINS - Check out inspirational videos of him changing people's life in his creative ways!


BIODATA PENUH DR AZIZAN OSMAN di link ini >>> http://azizanosman.com/usahawan-melayu-malaysia/well, JUST MARIO TEGUH

Jadi persoalannya apa itu BSC? BSC adalah Blue Ocean Strategy di mana jika sebelum ini program-program latihan pembangunan kendiri, segala keuntungan akan diberikan pada pihak penganjur. Tetapi di BSC keuntungan diberikan kepada peserta dengan platform yang digunakan dan sudah disediakan secara sistematik untuk melatih para peserta untuk berniaga atau mengembangkan lagi potensi perniagaan dan potensi diri ke satu tahap yang luar biasa.

Jika hendak masak, pergi ke dapur, ambil kuali, hidupkan api!!! 
Bukan baca buku resepi atau dok goyang kaki tengok Masterchef di TV!!! Begitu juga dalam business school club.  Jika mahu belajar berniaga, anda mesti betul-betul berniaga. Kadangkala aneh sungguh sistem pendidikan kita kerana pensyarah yang mengajar kelas bisnes belum tentu berbisnes. Tetapi jika kita belajar dari usahawan yang jutawan, saya pasti! mereka akan tunjukkan kepada anda bagaimana untuk menjadi jutawan! Coz they have lived to tell the tale, all the dirty details, all the rains, storms, sunshine and rainbows.


LOGIK AKAL, PERNIAGAAN ITU BERJAYA BERDASARKAN JUALAN YANG DIPEROLEH, BETUL BETUL?
HASIL/PENDAPATAN dari perniagaan adalah PETANDA bahawa 
silibus/pembelajaran/ilmu/strategi/inovasi/kreativiti TERBUKTI BERJAYA. 

Segalanya sudah disediakan, dari segi mentor kita pilih sahaja siapa yang kita berkenan kerana dalam BSC ada ramai ahli professional daripada pelbagai bidang; kejuruteraan, perubatan, usahawan cemerlang, sehingga ke golongan pekerja dan pelajar sekolah menengah. Pelbagai latar belakang anda akan temui di BSC.
Macam ni lah kalau nak ayat simple, ramai dalam kalangan kita yang berminat nak ceburi dalam bidang perniagaan tetapi:
1) Tak tahu nak cari mentor siapa 2) Tak tahu nak buat bisnes apa 3) Tak tahu nak berniaga produk apa 4) Tak tahu macam mana nak pasarkan produk kita
5) Tak nak jual barang 6) Kalau gagal macam mana? 67) Kalau, kalau dan kalau.... Tak perlu risau risau deh, BSC ada jalan penyelesaian. BSC dah sediakan Mentor yang anda perlu ikut, BSC dah pilih Platform apa yang anda perlu ceburi untuk jalankan perniagaan anda, dan BSC sudah menyediakan kelas-kelas yang anda perlu ikuti. Cuma perlukan komitmen anda untuk rajin dan terus rajin bertanya bila tak faham.
Siapa pengasas Business School Club?Pengasas atau Presiden bagi Business School Club ialah Coach Adi.
Kepakaran beliau adalah meng'halal'kan trainer-trainer haram dengan memberikan certification yang diiktiraf oleh kerajaan Malaysia dan Cert IV yang diiktiraf di Australia dan di seluruh dunia. Di dalam Business School Club sepanjang 20 bulan alhamdulillah telah melahirkan ratusan 5 figure income achiever dan puluhan 6 figure income achiever.
Beliau adalah seorang trainer yang berpengalaman lebih daripada 15 tahun dalam industri perniagaan, beliau menjalankan perniagaan sendiri. Banyak perit payah yang beliau hadapi sepanjang menjalankan perniagaan. Dan dari situ timbul idea untuk menghasilkan satu organisasi bebas yang boleh membantu insan-insan yang ingin menceburi bidang perniagaan supaya tidak melakukan kesilapan dan kesalahan dalam berniaga. Beliau juga berpengalaman luas dalam bidang latihan SMECORP, MARA, Badan Kerajaan dan Korporat di seluruh Malaysia.
Secara Ringkasnya Business School Club (BSC) berkonsepkan "Earn While You Learn" yang mana anda akan bermula dibawah bimbingan MENTOR, ILMU dan PLATFORM yang betul. Kepakaran kami adalah membantu anda menyelesaikan masalah kebocoran wang dengan teknik 4 langkah (TERBUKTI). Ilmu diutamakan, pendapatan dinaiktarafkan.

 Weekly training by our mentor, Sifu Willy Toh, Millionaire, philanthropist, 
experienced 9 years in business, a kind hearted person, Ferrari Italia 458 owner 
In BSC semua CIMB Cina Melayu India bergabung! Lidah semua warna apa? Semua merah maa
Semua mahu apa? Tak nak hidup susah lorr 


Encik Noor Azman, bekas pengarah MBPJ, rakan niaga yang sangat humble dan sangat lembut bicaranya, seorang yang saya hormati dalam perniagaan ini, minggu-minggu pun nampak kat Office

What can i say, Business is fun! 


=====================
APA KEISTIMEWAAN BSC?
=====================
 ☑Mentor usahawan dari pelbagai bidang (consultancy, kecantikan, NLP practitioner, seminar, dll) ☑Telah melahirkan lebih daripada 200 orang berpendapatan 5 angka dan 6 angka sepanjang tahun 2015
 ☑Kursus keusahawanan secara percuma 
☑Menjana pendapatan Aktif dan Pasif secara konsisten
 ☑Insentif yang out of mind!
 ===========================
Faham faham? Tak Faham Tanya, Kura kura Labi labi Eh Tak Tau Tanya Lagi kayh.

Saya berminat, Bagaimana Nak Join Menjadi Ahli dalam BSC? Berapa Yuran Keahlian untuk sertai BSC?

Langkah pertama untuk anda bermula dan menyertai BSC cuma dengan Yuran Keahlian sebanyak RM350 sahaja. Anda akan dibekalkan dengan:
1. Produk kesihatan yang bernilai RM500 (makan sendiri, untuk kegunaan sendiri) yang dilindungi insurans bernilai RM3 juta.
2. PERCUMA Modul BSC bernilai RM20
3. Penghantaran secara PERCUMA
4. BIMBINGAN WhatsApp group 24 jam!
5. Personal Coaching untuk Teknik Mujarab iaitu Teknik 4 Langkah! secara face to face selepas pembayaran penuh dilakukan.


Sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli dalam Business School Club (BSC), cuma perlu bank yuran keahlian sebanyak RM350 sahaja. Tak faham? Boleh Whatsapp saya terus ke talian tertera Whatsapp: 011- 525 80497 atau click >>>>> Dkay
Whatsapp: 011- 525 80497
Whatsapp: 011- 525 80497


ATAU

SILA HUBUNGI KEMBALI ORANG YANG SHARE BLOG INI KEPADA ANDA

SILA HUBUNGI KEMBALI ORANG YANG SHARE BLOG INI KEPADA ANDA

A business is about leveraging others first and when the time comes, 
people will start leveraging you.

Hidup terlalu singkat untuk berusaha sendiri, teamwork makes the dream works into reality!


Alhamdulillah, ini program pertama BUSINESS SCHOOL CLUB INDONESIA di bawah bimbingan Master Faried Wazdee, Trainer dan Master Hypnotherapist


Ni pula program sampingan "Hypnoselling Workshop" Bersama Master Faried.


Wefie di Bandung bersama Master Faried


"Earn while you holiday"

Dkay, proud member of Business School Club

Nak tahu lebih lebih lanjut tentang latest update?

CLICK DISINI TAU

CLICK DISINI TAU 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...