Sunday, December 11, 2011

FIRST EXPERIENCE JLN2 WITH CLASSMATES

MEMBERS: DK , BILA, FARAHA, YANA, MADY, AISHAH
ADDITION: MYIERA, ASASI
GUEST       : ANGEL, SHANE n THE GANG


VENUE: TIMES SQUARE
TIMES OF ARRIVAL : 11.30 A.M
MISSION : -WATCH OMBAK RINDU
                   - SHOPPINGGGGG

Masa sampai tu kan jam 11.30 pagi, aku pula tak sedar Myiera call balik2, rupanya dorg da seated da untuk OMBAK RINDU yg jam 11.40. kami pun menyangka sempat la kunun tgk yg jam 11.40 punya, berlari la p tingkat 1 mau beli tiket, tp sygnya, fullhouse, so kami amek yg jam 2.10 PM. so, kami terpisah la dari Myiera and Asasi. hoooohoooo

So, in the meantime, shopping! huhu, tapi terpecah la kami, aku with Mady and Aishah n the rest dgn Yana, boleh katakan semua la org shopping, aku belum lagi. Then, OMBAK RINDUUUUUUUUUU...

Tak tau la aku yg ter emo lebih ke apa, tp spnjg movie tu mengalir ja airmata ne, sod betul. Nangis2 ja, mungkin sbb aku betul2 menghayati perasaan c HARIS dan IZZAH. Sedih bha tu.....Aku rasa Maya Karin pandai ja berlakon dalam cerita ne. hehee, n plus dia comel la pakai tudung, weee...

Then after movie, mamam!!! Aku, Myiera and Asasi mamam d SUBWAY, the rest di Wendys, bf Yana belanja, hehe, bfnya UPNM, ok la, sbb dia ada, kami boleh bergmbr ramai2.. dia yg gmbrkan. hehe. Tapi, yg penting Yana pun happy ada dia, kan3x Yana... Oh ya, dorg Myiera pulang awal..hehuu

Urm, pastu pastu, jumpa ANGEL!!!!! Hehe, and Shane ( aku kenal sbb dia kawan Ayin n aku baca blognya) weheee, best pula dpt nmpk si Shane tu depan mata. wawaaa.. And kawan2 c ANgel gak. Heee... bestnya dorg jalan dgn car, pas aku jumpa dorg tu, dorg mau p Pavi lagi ya! C angel spend aku Cool Blog! sayang ANGEL!!! Rindu gila ma dia... wawa

After solat Maghrib, kami p KL Sentral, tp masa tu 8.15 lebih da, mang seingat aku takda bas dah p Shah Alam merangkap pergi PKNS iaitu U80. So, Yana cakap, naik KTM la, coz dia pernah naik.
Wuwuuu, lewat sudah, masa tu aku call Myiera tanya bas U90 di PKNS ada ka xua, masa tu jam 9.15, dia cakap bas yg dia naik tu mungkin bas last. Then, dia sms, "bas last". UWAAAAA... aiseyh, hyper. takut la juga, tapi, masih positif lagi..

Sampai KTM SHAH ALAM, punya gelap tempat tu, mang sangat asing la bagi kami 6 orang cewek2 ne.. wawa... then, masa dekat teksi2 tu, i saw this one Chinese looking guy, yg tengok aku mcm dia kenal aku. hua2x, aku pun tgk dia tapi aku ignore ja la, sbb mang tak kenal.. Huahua, then kami berckp ma sorg pacik teksi ne, dorg smua tak mau antar p PUNCAK ALAM, dorg ckp tidur la d hotel terdekat ka apa ka...
N da worst part is, disuru split up! 3 3, u know, kan kami 6 org. Kalau ikut polisi teksi kan 4 org ja. Miaow2, tapi kami berdegil. Huhuuu

Then, aku nampak bas T529 dari jauh d jalan raya utama, then kami baca dia ada turun d SEKSYEN 2 and PKNS, terus aku ckp jom, lari p bas! hehuuu..lari la ne p bas, ckp ma paci tu mau turun PKNS. then aku dpt mesej la pulak tiba2..

" Omg.. I saw u at the taxi stand just now O_O"  
 from unknown number

terus aku berfikir, siapa kah???? dah la aku xda save num tu. jadi aku call la

Rupanya c WAN!!!!!!!!!!!!!! Aigooo, aku kan tukar henpon jadi number2 lama ada yg msih d badan henpon tu, bukan d sim kad... wawa.. rupanya Chinese looking guy tu c Wan.. wawaaaa
Apa boleh buat, tak sangka jumpa mcm tu, and tak sangka dia kenal aku, aku ja yg mang tak kenal mukanya, sbb x pernah pun kami jumpa sebelum ne.

Then kami berhenti di Seksyen 2, semapt lagi dorg tnya mau mamam ka ndak, aku half takut la sudah kan, then aku cakap la jom la p teksi yg tinggal satu tu, terus kami ckp la mau pulang PALAM, and surprise surprise! Paci tu sanggup bawa kami 6 org dalam teksi nya! thanks pacik! sayang pacik! pastu dia pasang meter, jaid kami bayar RM35 and sorg byr 6 ringgit la kiranya.. huhu..alhamdulillah, smpai juga PUNCAK ALAM..... 

Pasne, serius kalau jalan kena bajet masa, aku rasa itu ja yg kami kurg fikir semalam, tapi takpala, pengalaman yg tak dapat dilupakan bersama classmate. huhuuu

And, i also got, 

"ITU BUKAN REDHA, ITU PASRAH. REDHA TU IKHLAS, PASRAH TU MENYERAH"

And despite all that, i actually buy two bags, wawa... 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...