Thursday, March 10, 2011

~ TOPSY TURVY ENTREE ~

Assalamualaikum and aloha, yoppusayo to readers and U my dear blog =)

Haha, abaikan tajuk post tu, aku serius tak tau mau kasi headline apa.

Kikiki... nak tau tak, sekarang aku tak suka bising, aku pasang TV pun Volume paling tinggi 15. Laptop always in silent mode, coz masa blogwalking aku buka banyak blog dlm satu masa, kang bcampur aduk bunyi nya, tak ke (kamu tau gak kan maksud ku) hehe.. and hari ne, baru la aku out of shell sikit. Aku tgk MP3 aku terdampar kat atas meja komputer, cam sayu lak. Lama x dengar ko kan dalink *speaking with mp3 LOL~
So, i punch in kan earphone and scroll folder2... "BI CHAN", hmm, aku dengar folder ne la. ekeke
Content folder BI CHAN ne aku dapat dari Emma Akhma punya mp3. Hehe~ banyak rupanya lagu baru sekarang kan.


(dasar katak bawah tempurung aku ne)

Lagu English. Since i am little girl i've already enjoyed English songs (ceh, trus pure Bi lak ko ila). Tapi betul la, zaman2 kegemilangan Westlife, Backstreet Boys tu dalam hati aku.
UPTOWN GIRL, IF I LET U GO, SUNSHINE, semua hafal kik. And thanks to BI song gak "R" aku tak karat dah... hohoho. Entah camna, lepas dua minggu berkecimpung dalam nyanyian BI dalam kereta with kaset WESTLIFE, R aku dah tak karat!! Ustaz tempat aku mengaji pun happy coz senang da nak dengar aku pronounce tym ngaji... jawi "RA" kini boleh disebut dgn lancar.. Alhamdulillah ~

She is talented =)

Kini, aku still lagi layan Westlife and BSB, still best. And now aku minat ma song2 TAYLOR SWIFT dan MAHER ZAIN. The rest, aku suka satu dua lagu dorang ja.  Cam JUSTIN B  aku suka lagu Never Say Never and Somebody To Love ja. Yang lain tak sangat. Tapi sekarang yang best aku rasa coz lagu BI makin banyak story in the song. Dari awal sampai habis ada story, cam lagu DAVID ARCHULETA -CRUSH, cerita sal org crush. I LIKEE!


Lagu Melayu. Hmmm... nemaw la komen banyak, tapi aku rasa org sedar gak kot, repetition of lines and asyik2 korus, so? Masing2 punya selera la kan~ Tapi ada gak bha aku minat, macam Faizal Tahir, Yuna, Akim, err... lagu Dato' Siti pun ok gak, tapi aku suka lagu yang dulu2 punya. HAA! And lagi satu , aku suka band Melayu yg dulu2.. SPRING, SLAM, SPOON, FORK, ALLEYCATS,
 SUDIRMAN (ok, aku tau ne bukan band). Hehe. lagu dulu2 rock ar! Jiwang karat abes terover oxidation tapi mang boleh relate ngan perasaan kita kik! Lau lagu skrg, just nice melodi, nice lyric, but no feel kat situ.


Lagu Nasyid. Semua aku suka! Gara2 sekolah la ne. Hehe, Rabbani, UNIC, Devotees, Raihan, IN TEAM, banyak sangat! Nasyid best! Menenangkan dan mendamaikan. CEBISAN KENANGAN paling sweet!

 Lagu Indon. Hehe, walaupun banyak ulang2 lirik tapi tapi tapi, dia punya musik, melodi, ritma, sweet tawk! Entah la, kali aku ja yg rasa kot, tapi lau lagu Indon ne kan dengar intro ja boleh tau da tu lagu Indon. Serius best dowh. Bagi aku la. Dulu, aku minat sangat ma Peter Pan tu. tapi skrg tak sudah. Angin da tukar, beralih pada Ungu, ST 12, and yang seangkatan dengannya. 

Lagu Korea. Keh3x. Antara lagu paling susah untuk dinyanyikan, tapi muzik nya best. Hehehe. And plus dorang super duper cute lar. hoho Tapi aku besa suka lagu Korea based on their Movies. OST la senang cerita. Macam OST2 Full House, Secret Garden, My Sassy girl- Chun hyang , My Girl, and BOF. 


Lagu Jepun. Keh3, aku layan lagu anime ja. Lagu Jepun gak kan~ Cam OST THE LAW OF UEKI, SAMURAI X, JIGOKU SHOUJO, BLACK JACK and the list goes on. Hehe =)

Lagu Hindustan. FAVOURITE OF ALL TIME! Dari zaman KUCH2 HOTA HAI, MOHABBATEIN, KBHI KUSHI, dan banyak lagi! And, kinda senang juga untuk dinyanyikan, even suara xda la sedap mana, even xda la pandai nari putar2 cam dorg pun. Hehe~ Best3x! Reminds me masa kami KEM PHYSIC tahun lalu. GIRLS REVO, ingat tak korang? MUJHSE DOSTI KAROGE, macam hari2 berkumandang kat ASPURI tu, keh3x. Mang BEST gila la tym tu!


Jutto bolleh, jutto bole darva kathe (i like SHK= Shah Rukh Khan bukan Song Hye Kyo okay)

p/s: Kamu minat apa pulak ? ^_^

4 comments:

Ace3103 said...

waa~ sama la kita. Pencinta muzik!! :D

Deekay Miaow said...

=)

Ariffin Khomeini said...

semua lagu saya minat, kecuali lagu dangdut hohoh

Deekay Miaow said...

ariffin: hehe, eya kan, saya pun tak minat dangdut.
(tapi perna nyanyi masa boring kat kelas)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...