Wednesday, February 16, 2011

Masak = Half disaster half succes!

Ok.. tadi petang aku masak...ayam masak kicap and tauhu jepun masak sos tiram..
masak seekor headless chicken! for da first tym coz aku tak pernah actually potong seekor ayam bulat..
haha...LOL~
Serius aku blank gila tgk ayam thu....aku tgk ayam thu..
and obviously ayam tu tak tgk aku balik (headless,remember?)

then aku potong2 juga ayam thu ikut suka hati aku..buang lemak, buang kulit....
kucing2 kat luar pagar mula berkumpul sambil tersenyum girang (ok, tak senyum, muka lapar adala)
dorg tau kulit2 and etc etc of da ayam will soon be in their stomach....
seriusly sikit aku give up..haha..ayam yg dipotong tak rupa ayam da... (please don't imagine)

but eventually aku berjaya juga masak.....sedap la juga...tapi....ada oil spill di pacific ocean (LOL~)
errmmm...takpa la kan...janji boleh makan....hahahaha..next tym tak kasi oil spill suda ya ila...
ada la bminyak sikit..huhu....... takpa..yg penting perut kenyang....hoho

Heu3x.....aku ne mang kurang penyabar la bab2 masak ne..nak cepat ja...hoho...
takpa...learn from your mistakes and improvise!

p/s: Aku tgk bintang and kejora tadi and aku kesian sama Erlangga.....sungguh.....
and aku happy Bintang udah sembuh!

6 comments:

M Y HEART DO S P E A K said...

haha...kesian kan erlangga, ndak psl2 kna lempang...aq bengng gila tngk tdi...tpi mum q ckp...'arahan pngrah....' hahaha...trus nda jdi mrah...

Deekay Miaow said...

eya..cian dia...
kalau la nenek nya taw..huhu
janet jahat!
benci minah..haha

Ace3103 said...

sukung2!! haha..diri ini mula gumbira sama c erlangga yang caring gtue~ kekeke..

neway, truskan usaha jadi tukang masak bjaya!! chaiyok2

Andi Akhma said...

ayam ! ok....tpi tiba2 kuar topik psal kejora n bintang.doi,obses jgak kaw jho sma tu drama...bgus lgi BEGITUKAH CINTA ! haha :-)

Deekay Miaow said...

thanks grace! hehe...chayo2 gak ne..
akhma (pelik tapi xpa la) hehe
ta taw la suka betul aku tgk muka c Bintang thu...hehe

Mimi Radzuan said...

wah...sedap tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...